Spenóttal töltött gombafejek recept
A Spenóttal töltött gombafejek hozzávalói:12 nagyobb fejű csiperkegomba
70 dkg spenótlevél
10 dkg kecskesajt
10 dkg füstölt kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
kevés reszelt szerecsendió
kevés őrölt bors
extraszűz olívaolaj
1 ág friss kakukkfű
2 evőkanál reszelt parmezán
A Spenóttal töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombafejekből kivesszük a tönköt (felhasználjuk pl. tojásrántottához), majd a kalapokat megmossuk. Tálcára tesszük, olívaolajat csorgatunk, borsot darálunk, kakukkfüvet tépkedünk rájuk. Egy felforrósított serpenyőbe tesszük a befűszerezett gombát, majd mindkét oldalukon erős lángon 3-3 percig sütjük. A hidegvízben alaposan megmosott spenótleveleket forrásban lévő sós vízbe dobjuk; forralunk rajta egyet, majd azonnal átszedjük egy hideg vízzel teli edénybe. Lehűtjük, majd szűrőedénybe téve alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Serpenyőben kevés olívaolajon megforrósítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a spenótleveleket. Borsot darálunk rá, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, ízesítjük sóval. Hozzátesszük a felkockázott kecskesajtot, majd az egészet jól összekeverjük. Gombócokat formálunk a sajtos spenótból és az elősütött gombafejek közepébe tesszük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. máj. 20. 07:37
A spenóttal töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.