Rakott melegszendvics recept
A Rakott melegszendvics hozzávalói:37×30-as tepsihez:
1,5 cs toast kenyér (kb.75 dkg)
20 db lapka sajt
20 vékony szelet gépsonka
Szendvicskrémhez:
3 ek étolaj
1 kis doboz paradicsompüré
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek tejföl
3 dkg reszelt parmezán sajt
10-12 db friss bazsalikom levél
1 ek ketchup
1 db piros színű lecsópaprika
csipet őrölt bors
pici só
Tetejére:
25 dkg trappista sajt
1 szelet füstölt sonka, vagy tarja
Kevés frissen tekert őrölt bors
A Rakott melegszendvics elkészítési módja:
A szendvicskrémhez a vöröshagymát és a lecsópaprikát apró kockákra vágjuk és a reszelt fokhagymával az olajon megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a paradicsompürét, a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket és a ketchupot, majd kb. 6-7 percig lassú tűzön, folytonos kevergetéssel kissé összefőzzük. Elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a tejfölt (amitől egy picit majd visszahűl) és a parmezán sajtot, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. Sűrű, de kenhető massza lesz a végére.. A tepsi alját kirakjuk toast kenyér szeletekkel. A szendvicskrémet gondolatban elosztjuk 2 részre és az egyik felét rákenjük a kenyerekre. Ezután a gépsonkát is végigsorakoztatjuk, majd a lapka sajt szeletekkel zárjuk. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük! Legvégén a tetejét kenyérszeletekkel újra lefedjük és mindegyik szeletre szórunk egy keveset az apró kockákra összevágott füstölt sonkából. A sajtot ráreszeljük a tetejére és gusztán,- kissé rákupacozva elosztjuk rajta. Tekerünk rá frissen egy kevés borsot és előmelegített sütőbe 210 fokon sütjük 10 percet, majd a hőfokot visszavesszük 190-re és légkeveréssel újabb 10 percet hagyjuk pirulni. Miután elkészült, a kenyérszeletek mentén felvágjuk és máris fogyasztható!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. jan. 13. 15:35
A rakott melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.