Csirkefalatok Budapest módra recept
A Csirkefalatok Budapest módra hozzávalói:2 csirkemell filé
5 dkg bacon szalonna
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba)
2 paprika
2 paradicsom
50 dkg gomba
50 dkg csirkemáj
30 dkg zöldborsó
1 kk pirospaprika
1 kk ételízesítő
őrölt bors
só
A Csirkefalatok Budapest módra elkészítési módja:
A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután rádobom a felaprított bacont, a felszeletelt gombát és zöldborsót. Megszórom ételízesítővel, sózom, borsozom. Fedő alatt 10 percet párolom, majd megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, végül az apró kockára vágott májat. Ha szükséges, még sózom, és fedő alatt a máj kifehéredéséig párolom. A májnak nem kell sok, hamar megfő, és nyugodtan sózzuk meg, finomabb ha sóval együtt fő, nem fog megkeményedni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. jan. 2. 09:54
A csirkefalatok budapest módra elkészítési módja és hozzávalói.