Csirkenyárs recept
25 perc
410 kcal
30 gramm
8 gramm
40 dkg csirkemellfilé
1 nagy sárgarépa
1-1 piros és zöld paprika
2 kis fej vöröshagyma
6 vékony szelet húsos szalonna
1 gerezd fokhagyma
7 ek. olaj
3 ek. citromlé
1 tk. enyhe currypor
só
őrölt fekete bors
+nyárs ::
A Csirkenyárs elkészítési módja:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk (12 kockára), majd marinírozzuk: a meghámozott fokhagymát egy tálba nyomjuk, hozzáadunk 4 ek. olajat, citromlevet és a curryport. Jól összekeverjük, majd a húst beletesszük, megkeverjük, és lefedve minimum 1 órát állni hagyjuk. A megtisztított sárgarépát karikákra vágjuk, sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A paprikákat megmossuk, kiszedjük belőle a csumát és az ereket, majd a húshoz hasonlóan daraboljuk. A megpucolt hagymát nyolcadoljuk. A húskockákat kivesszük a pácléből, kissé lecsöpögtetjük, majd mindegyiket 1/2 szelet szalonnába göngyöljük. A zöldséggel felváltva nyársakra tűzzük, majd sózzuk és borsozzuk. A maradék olajban sütjük 8-10 percig, közben forgatjuk és a maradék páclével kenegetjük.
Süthetjük olajjal megkent grillsütőn is.
Én baconszalonnával csináltam, és egy egész szeletbe göngyöltem.
A nyársra a husit úgy szúrjuk, hogy a szalonnán is átmenjen.
Jól lefogja a nyárs végét, ha utoljára a sárgarépát tesszük rá.
A megadott tápanyagértékek 1 adagra vonatkoznak!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Sylvia81, 2009. júl. 28. 22:46
A csirkenyárs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.