Tripla kókusztekercs meggyel recept
A Tripla kókusztekercs meggyel hozzávalói:50 dkg darált háztartási keksz
3-4 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
4 evőkanál feketekávé
1-2 ek. rum
tej az összeállításhoz
Krém:
30 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz
magozott meggy
A Tripla kókusztekercs meggyel elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy egy könnyen kezelhető masszát kapjunk, majd 3 kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. A kisebbeket egy vizes konyharuhán téglalap alakúra nyújtjuk(20×30) A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek. A nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a vizes konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. dec. 19. 09:14
A tripla kókusztekercs meggyel elkészítési módja és hozzávalói.