Édesburgonya fánk (vegan) recept
Az Édesburgonya fánk (vegan) hozzávalói:A fánkhoz:
250 g finomliszt
2 tk. sütőpor
2 csipet só
2 ek. olívaolaj
1 csésze főtt, összetört édesburgonya
1.5 csésze forró víz
olaj a sütéshez
A fűszeres cukorhoz:
100 g kristálycukor
1 tk. gyömbér
1 tk. fahéj
0.5 tk. szerecsendió
0.5 tk. kardamom
Az Édesburgonya fánk (vegan) elkészítési módja:
A tészta elkészítéséhez tegyük a száraz összetevőket egy tálba és keverjük össze. Adjuk hozzá az olívaolajat, az összetört édesburgonyát és a forró víz felét. Adagoljuk a vizet, míg egyenletes, sűrű masszát nem kapunk. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd 2 kanál segítségével szaggassunk bele kis fánkokat, és kb. 2 perc alatt süssük aranybarnára. Vegyük ki őket egy papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges olajat. Amíg hűlnek, keverjük a fűszereket a cukorba, majd a langyos fánkokat forgassuk meg az édes keverékben.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. dec. 19. 03:38
Az Édesburgonya fánk (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.