Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Omlós linzer diós tésztával (bögrésen is) recept

Omlós linzer diós tésztával (bögrésen is) recept

Az Omlós linzer diós tésztával (bögrésen is) hozzávalói:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

35 darab linzerhez:
– három bögre liszt (38 dkg)
– 30 dkg jó puha vaj
– 3 bögre darált dió (30 dkg)
– 3 tojás sárgája
– 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
– másfél bögre porcukor (18 dkg)

+ a töltéshez ízlés szerint lekvár (nálam sárgabarack)
+ egy tojás fehérje felverve a tejére
+ illetve kevés durvára vágott dió a szóráshoz
+ porcukor a szóráshoz


Az Omlós linzer diós tésztával (bögrésen is) elkészítési módja:
1. A puha, enyhén olvadt vajat és a tészta többi hozzávalóját összegyúrjuk, majd betesszük jó két órára a hűtőbe. 2. A tésztánkat ezután alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk, ha nagyon ragadna, akkor gyúrunk hozzá még egy kis lisztet. A tészta puha, a dió miatt törékeny, nem kell megijedni, annak kell lennie, hiszen omlós tésztát szeretnénk! Mindössze egy apróságra kell ügyelnünk: mindig lisztezzük a tetejét, többször is a nyújtás közben. Mindig, amikor a teteje repedezni kezd, vagy ragad, akkor lisztezzük újra, de persze csak vékonyan 🙂 4. Nekem a 2-3 mm-es vastagság volt a tökéletes, ezt ajánlom Nektek is. Ebből aztán lehet tetszőleges nagyságú és formájú sütiket szaggatni, úgy számoljunk, hogy ugyanannyi lyukas legyen, mint amennyi nem lyukas 🙂 Érdemes minden korongot először sütőpapírral bélelt tepsire rakni, és csak már ott a helyszínen kiszaggatni a közepüket úgy nem deformálódik el és törik netalántán. A korongok tepsibe helyezésében pedig jó segítség egy lapos kenőkés vagy egy tortalapát, amivel könnyedén átemelhetjük őket. 5. A tetejüket kenjük meg felvert tojásfehérjével, és szórjuk meg a diódarabkákkal. 6. 180 fokos előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 10-12 perc alatt sülnek készre. Nem szabad őket túlsütni, maradjanak szép világosak, ne kapjanak színt, puhák még, mikor kivesszük őket a sütőből, de szépen meg fognak szilárdulni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós linzer diós tésztával (bögrésen is) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook