Villámgyors pudingos kekszecskék, bögrésen recept
A Villámgyors pudingos kekszecskék, bögrésen hozzávalói:A mércénk a szokásos 2,5 dl-es bögre!
50-55 darab kekszhez
– 1 kocka sütőmargarin (25 dkg)
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– fél bögre porcukor (10 dkg)
– 2 csomag főzős pudingpor (2*5 dkg, ízlés szerint: vanília, csokoládé, puncs, eper, banán,
A Villámgyors pudingos kekszecskék, bögrésen elkészítési módja:
1. A porcukrot kikeverjük a puha margarinnal, majd hozzádolgozzuk a lisztet. 2. Ezután kettőbe vesszük, majd alaposan hozzádolgozunk mindkét félhez egy-egy csomag pudingport. Lehet persze egyféle pudingot is használni, akkor nem kell kettőbe venni. 3. Én másfél adaggal dolgoztam, és háromféle kekszet készítettem. Finom a csokis, a puncsos, az epres és persze a klasszikus vaníliás is. Az biztos, hogy a kislányok zöme örülni fog a rózsaszín felhozatalnak 4. Ezután a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra, majd a masszákból egy teáskanálnyi (10-11 g-os) adagokat szaggatunk, golyókat formázunk belőlük, melyeket sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatunk szellősen. Körülbelül fél keksznyi helyeket hagyjunk ki, hogy ne nőjenek össze a sütés közben. 5. A golyócskák tetejét sütés előtt lenyomjuk picit egy villa segítségével, ez adja majd a szép kis mintát a tetejükön! 6. Mehetnek is a sütőbe, legfeljebb 10-12 percre, de tovább ne süljenek semmiképpen, különben kiszáradnak! Nem szabad, hogy színt kapjon az aljuk! Néhány perc szabad levegőn, és már meg is szilárdulnak, úgyhogy ne kétkedjetek, ki kell őket venni, akkor is, ha puhának tűnnek!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. febr. 19. 08:03
A villámgyors pudingos kekszecskék, bögrésen elkészítési módja és hozzávalói.