Fokhagymás krumpli* recept


1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika
só
2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj
A Fokhagymás krumpli* elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. jan. 2. 10:02
A fokhagymás krumpli* elkészítési módja és hozzávalói.