Burgonyaforgács recept
A Burgonyaforgács hozzávalói:50-60 dkg burgonya
1,5-2 dl tej
4 ek liszt
1egész tojás
1 csipet só
A sütéshez:
5 dl étolaj
só
A Burgonyaforgács elkészítési módja:
Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk. Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük. A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük. Papírtörlőre szedjük,kevés sóval meghintjük.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. dec. 23. 08:57
A burgonyaforgács elkészítési módja és hozzávalói.