Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta recept
A Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta hozzávalói:Palacsinta:
30 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 cs vaníliás cukor
pici só
3 ek kristálycukor
kb 5 dl szódavíz
Töltelék:
25 dkg túró
2 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
fél üveg áfonya lekvár
fél üveg szilvalekvár
A Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén. Félretessszük pihenni kb fél órára, utánna kisütjük a palacsintákat. Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, alaposan összetörjük és keverjük egy villával. Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár.... A tetejére palacsinta kerüljön. Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. dec. 21. 06:59
A túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.