Meggyes zebraszelet recept
A Meggyes zebraszelet hozzávalói:20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
1 üveg magozott meggybefőtt
8 tojásfehérje
200 g porcukor
250 g finomliszt
200 ml olaj
140 g natúr joghurt
50 g kakaópor
100 g ét vagy tejcsoki
2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
3 tojásfehérje
100 g porcukor
A Meggyes zebraszelet elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük. Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük. 200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük. Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a másik masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal. A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel. Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz). Miután teljesen kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. dec. 11. 06:58
A meggyes zebraszelet elkészítési módja és hozzávalói.