Tojáshabos babapiskóta recept
A Tojáshabos babapiskóta hozzávalói:26 babapiskóta
4 dl baracklekvár
10 dkg cukrozott gyümölcs vagy magozott meggybefőtt
4 tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 citrom leve
0.5 dl barackpálinka
A Tojáshabos babapiskóta elkészítési módja:
A felhasználásra kerülő gyümölcsöt leöntjük a barackpálinkával és 15 percig állni hagyjuk.Sütőlapra helyezzük a piskóta felét szorosan egymás mellé.Rárakjuk a leszűrt gyümölcsöt,bekenjük a lekvárral majd befedjük a maradék piskótával.A tojások fehérjéből kemény habot verünk,ízesítjük porcukorral és a citromlevével.Egyenletesen elkenjük a habot a torta tetején és az oldalán.Forró sütőben5-10 percig sütjük.Melegen tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. ápr. 6. 06:04
A tojáshabos babapiskóta elkészítési módja és hozzávalói.