Meggyes - diós süti recept
A Meggyes - diós süti hozzávalói:TÉSZTA:
40 dkg liszt
4 tojássárgája
5 dkg cukor
14 dkg RAMA
3 dkg élesztő (kevés tejben felfuttatjuk)
TÖLTELÉK:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
4 tojásfehérje
magozott meggy
A Meggyes - diós süti elkészítési módja:
Tészta: Miután az élesztőt egy kevés tejjel felfuttattuk,a tészta többi hozzávalójához öntjük és jól összedolgozzuk.Ezután 3 részre osztjuk. Töltelék: A tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,majd beleforgatjuk a diót is. Összeállítás: A tésztát külön-külön,vékony,hosszúkás lapokká nyújtjuk (kb. 12 X 30 centisre) A tészta hosszabb széleire tesszük a magozott meggyet,és a tésztával együtt fölhajtjuk.(A meggy alá szórhatunk egy kevés búzadarát,hogy fölszívja a levét.) A feltekert szélek közé kenjük a diós habot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.Hamar elkészül!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mildora, 2009. okt. 24. 16:01
A meggyes - diós süti elkészítési módja és hozzávalói.