Sajtos-sonkás-bacon szalonnás rakott csirkemell recept
A Sajtos-sonkás-bacon szalonnás rakott csirkemell hozzávalói:3 kisebb csirkemell
só
bors
liszt
3 kisebb tojás
8 vékony szelet bacon szalonna
8 szelet csirkemell sonka
15-15 dkg füstölt és trappista sajt
2 dl tejföl
A Sajtos-sonkás-bacon szalonnás rakott csirkemell elkészítési módja:
A csirkemell filéket 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk,enyhén sózzuk,borsozzuk. Egy kb. 17 cm átmérőjű és 10 cm magas jénait kibélelünk bacon szalonnával,úgy hogy az az edény peremén túllógjon(ezeket borítjuk később a rakottas tetejére) A húst lisztbe,felvert tojásba,majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk.Egy sort a kibélelt jénaiba rakunk,erre jön néhány szelet sonka,majd ismét a bundázott csirkemell,és így tovább...!A tetejére hús kerüljön! Rálocsoljuk a tejfölt,majd ráhajtjuk a lelógó szalonnát. Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 1 órát sütjük.Az első 40-45 percben alufóliával letakarva sütjük,csak a végén vesszük le a fóliát,hogy a szalonna is rápirulhasson.
Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mildora, 2009. okt. 19. 19:21
A sajtos-sonkás-bacon szalonnás rakott csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.