Scharlotte - Túróbomba recept
A Scharlotte - Túróbomba hozzávalói:Krém:
I./ 2 cs. tejszínhab pótló por + 3 dl tej
vagy
2 dl tejszín
vagy
2 dl HULALA
II./ 450 g tejföl
1 citrom lereszelt héja,kevés leve
4 ek. cukor
25 dkg túró
1 cs. Horváth Rozi zselatin
Bolti piskótatekercs
Lekvár
A Scharlotte - Túróbomba elkészítési módja:
A piskótatekercset megkenjük a lekvárral,majd vékony szeletekre vágjuk. A folpack-kal kibélelt kerek jénai alját,oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel.Hűtőbe rakjuk. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük,felforraljuk,majd hagyjuk hűlni. Közben a krémhez habbá verjük a tejszínhabot. A tejfölt,a citromhéjat,a túrót és a cukrot összekeverjük.A kissé kihűlt zselatint majd ehhez öntjük.Ezután a tejszínhabot is lazán beleforgathatjuk. Kivesszük a hűtőből a jénait és beleöntjük a krémet. A krém tetejét is kirakjuk piskótatekerccsel-ha kiborítjuk majd ez lesz az alja a tortának.(Ami a tetejétől körben túllóg,azt le szoktam vágni) Fóliával letakarjuk és a hűtőbe rakjuk legalább 4 órára.
Hulala-val tartósabb habot kapunk,de fontos,hogy hidegen verjük föl.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mildora, 2009. szept. 17. 18:08
A scharlotte - túróbomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.