Margó féle habart pite recept

Tészta:
40 dkg liszt
7 cl étolaj
1 mk. só
3 tojás
3 dl tej
1/2 csomag élesztő
1 ek. cukor
Töltelék:
50 dkg túró
ízlés szerint cukor
A Margó féle habart pite elkészítési módja:
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóhoz öntjük és jól összedolgozzuk.1 órát kelesztjük. Miután megkelt a tészta,sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,és fakanállal széthúzgáljuk.(Nem baj ha nem egyenletes!) Rászórjuk a túrót,amit annyi cukorral ízesítünk,hogy kellően édes legyen. 200 fokos előmelegített sütőben sütjük.
A tészta nem tipikus kelt tészta!
Gyorsan elkészül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mildora, 2009. aug. 26. 14:14
A margó féle habart pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.