Édes háromszögek recept
90 perc
Az Édes háromszögek hozzávalói:
Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 ek cukor
5 dl tej
1 csapott tk só
2 dl olaj
Kakaós töltelék:
kakaópor
cukor ízlés szerint
kb 15-20 dkg kicsit olvasztott vaj
Túrós töltelék:
túró
cukor
tojássárgája
1/2 kis pohár tejföl
Az Édes háromszögek elkészítési módja:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd a választott töltetlékhez megfelelően olvasztott vajjal vagy tejföllel kenjük meg a lapot, utána pedig kakaót/túrót szórunk,kenünk rá. Feltekerjük a kinyújtott tésztákat, majd egyet jobbra (/) ,egyet balra szelve(\) a tekercseket felszeljük és zsírpapírozott tepsiben, 180°C-on aranyra sütjük:)
A töltelékekhez nem írtam mennyiséget,hiszen egyéntől függ,hogy ki,milyen kakaósan ,túrósan szereti az édességeket,illetve az is meghatározza mennyi van otthon:)
Tölteléknek bármit lehet használni, csak a fantázia szab határt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. júl. 10. 21:45
Az Édes háromszögek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.