Túrós lepény feketeszederrel recept
A Túrós lepény feketeszederrel hozzávalói:4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 kis pohár (175g) natúr joghurt
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
40 dkg feketeszeder
A Túrós lepény feketeszederrel elkészítési módja:
A tojásokat a két fajta cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citromhéjat és a túrót, végül a sütőporral elkevert lisztet. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk-lisztezünk, belesimítjuk a masszát, tetejére dobáljuk a szedret, amit előzőleg megmostunk és alaposan lecsöpögtettünk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk). Kockára szelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 10. 19:55
A túrós lepény feketeszederrel elkészítési módja és hozzávalói.