Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós lepény feketeszederrel recept

Túrós lepény feketeszederrel recept

A Túrós lepény feketeszederrel hozzávalói:
4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 kis pohár (175g) natúr joghurt
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
40 dkg feketeszeder


A Túrós lepény feketeszederrel elkészítési módja:
A tojásokat a két fajta cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citromhéjat és a túrót, végül a sütőporral elkevert lisztet. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk-lisztezünk, belesimítjuk a masszát, tetejére dobáljuk a szedret, amit előzőleg megmostunk és alaposan lecsöpögtettünk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk). Kockára szelve, porcukorral meghintve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós lepény feketeszederrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook