Virslivel rakott zöldbab recept
A Virslivel rakott zöldbab hozzávalói:1 kg zöldbab
3 pár virsli
4 főtt tojás
1 nyers tojás
1 tojássárga
1 nagy pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
só
bors
vaj
A Virslivel rakott zöldbab elkészítési módja:
A zöldbabot megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vagdossuk, majd forró sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és félre tesszük. A virsliket karikákra vágjuk, 4 tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és ugyancsak karikákra szeljük. A tejfölben elkeverünk egy egész tojást, és egy sárgáját, sózzuk, borsozzuk, majd belereszelünk 2 gerezd fokhagymát. Egy jénai tálat kivajazunk, beleszórunk egy sor zöldbabot, erre szórjuk a virsli karikákat, és meglocsoljuk pár kanál tejföllel. Újra egy sor zöldbab következik, erre kerül a főtt tojás szeletek, pár kanál tejföllel meglocsoljuk. Végül a maradék zöldbab kerül rá, amit a maradék tejföllel meglocsolunk. Tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és 160 fokos sütőben kb. 30 perc alatt átsütjük az egészet.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 7. 19:11
A virslivel rakott zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.