Narancsos tiramisu torta recept
A Narancsos tiramisu torta hozzávalói:3-4 narancs
40 dkg babapiskóta
50 dkg mascarpone
1 evők. rum
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
reszelt csokoládé
A Narancsos tiramisu torta elkészítési módja:
Egy narancs héját lereszeljük, félre tesszük. A narancsok levét kifacsarjuk (3-3, 5 dl szükséges), hozzáöntjük a rumot és félre tesszük, mert majd ebbe mártjuk a babapiskótákat. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, majd a mascarpone-t, végül a tojáshabot is belekeverjük. Egy tortaforma (nálam 26x26 cm-es szögletes tortaforma) alját kirakjuk egy sorban a narancslében megmártott babapiskótával, erre kenjük a krém 1/3 részét, újra babapiskóta, de az előző sorra merőlegesen rakva, ismét krém, babapiskóta, végül krém. Hűtőbe tesszük pár órára, vagy akár egy éjszakára. Tálaláskor reszelt csokoládéval, és narancs szeletekkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 6. 18:59
A narancsos tiramisu torta elkészítési módja és hozzávalói.