Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyetekercs, narancsos recept

Gesztenyetekercs, narancsos recept

A Gesztenyetekercs, narancsos hozzávalói:
50 dkg mélyhűtött gesztenyemassza
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
2 evőkanál rum
A narancskrémhez:
2 narancs
2 evőkanál liszt
1 dl tej
3-4 evőkanál narancsszörp
5 dkg cukor
10 dkg vaj
A bevonathoz:
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
5 dkg vaj


A Gesztenyetekercs, narancsos elkészítési módja:
A narancs sárga héját lereszeljük, és 1 dl vízben, fedő alatt 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A lisztet a tejjel és a narancshéj levével simára keverjük, a narancsszörppel ízesítjük, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. A cukrot belekeverjük, majd langyosra hűtjük, és az előre kikevert vajjal alaposan összedolgozzuk. A narancs húsát a fehér bundától megszabadítjuk, kis kockákra vágjuk, és kimagozva a narancskrémbe keverjük. A felolvadt gesztenyemasszát a rummal és a vajjal vagy margarinnal összedolgozzuk. Ujjnyi vastagon téglalap alakban megvizezett alufólia lapra nyújtjuk, és a narancskrémet az egyik hosszanti felére halmozzuk. A fólia segítségével a gesztenyelapot ráhajtjuk, hogy szép tekercset kapjunk. A fóliába csomagolva legalább egy órára jégbe hűtjük. Végül a mázhoz a kakaót a cukorral és kevés hideg vízzel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük, és a tűzről levéve a vajat beledobjuk. Addig keverjük, amíg a vaj el nem olvadt. A gesztenyetekercset a fóliából kibontva tálra fektetjük, és a csokoládémázzal bevonva a hűtőszekrénybe visszatesszük, hogy a bevonat megkeményedjen. Csak közvetlenül tálalás előtt vesszük ki, és ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk. Ha marad belőle, mindig a hűtőben tároljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyetekercs, narancsos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook