Túrókrémes sütemény recept
A Túrókrémes sütemény hozzávalói:200 g tehéntúró
90 g zsíros tejföl
50 g puha vaj
60 ml meleg tej
6 tojás sárgája
8 dkg liszt
csipet só
1 evőkanál citromlé
6 tojás fehérje
70-100g cukor
A Túrókrémes sütemény elkészítési módja:
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet a sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojás sárgákat, lisztet és citromlevet. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze. Mixerrel keverd össze a tojás fehérjéket, majd add hozzá a cukrot, és készíts habot belőle. Öntsd a habba a túrót, és keverd jól össze. Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába és helyezd bele egy nagyobb tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. 160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki. Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).
Idénygyümölccsel is díszíthető, de sütés előtt is lehet a tetejére szórni ízlés szerint bármit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2014. júl. 4. 07:53
A túrókrémes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.