Omlett pisztácia fagylalttal és eperöntettel recept
Az Omlett pisztácia fagylalttal és eperöntettel hozzávalói:25 dkg friss eper,
1 csomag vaníliás cukor,
3 db tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
1 csipet só,
1 citrom lereszelt héja,
1 teáskanál citromlé,
3 tojásfehérje,
2 evőkanál olvasztott vaj,
1 doboz (500 ml) pisztácia fagylalt.
Az Omlett pisztácia fagylalttal és eperöntettel elkészítési módja:
Az eperöntethez a megtisztított gyümölcsöt negyedeljük, vagy nyolcadaljuk. Egy részét botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk a vaníliás cukorból. A maradékot a felaprított eperhez adjuk. Az omletthez a tojássárgáját, a cukrot és egy evőkanál vizet habosra keverünk. Adjuk hozzá a sót, a citromlevet- és héjat, végül a keményre vert tojásfehérjét. 1 evőkanál vajat egy edényben olvasszunk meg, az előző massza 1/4-ét tegyük bele, és óvatosan barnítsuk meg. Amikor a felszínen egy könnyű, folyékony réteg képződik, csúsztassuk az omlettet egy előmelegített tányérra, tegyünk rá a pisztácia fagylaltból, az öntetből, és néhány szem epret, majd az omlett egyik felét hajtsuk rá a másikra. A maradék masszával is ugyanígy járjunk el.
Kenjünk adagonként egy-egy teáskanál étkezési keményítőt a tojásos réteg alá, így omlettünk nem lesz híg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 13. 08:51
Az omlett pisztácia fagylalttal és eperöntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.