Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés almatorta recept

Gesztenyés almatorta recept

A Gesztenyés almatorta hozzávalói:
1 db kör alakú piskótalap,
2 evőkanál baracklekvár,
1 csomag gesztenyemassza,
1 kg alma,
1 citrom leve,
10 dkg cukor,
szegfűszeg, fahéj.

A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.


A Gesztenyés almatorta elkészítési módja:
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A pudingport a tojássárgájával, a cukorral, a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük, és egy tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, a megolvasztott zselatint és ráöntjük a torta tetejére. Amíg a krém megdermed, hűtőbe tesszük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook