Gesztenyés almatorta recept
A Gesztenyés almatorta hozzávalói:1 db kör alakú piskótalap,
2 evőkanál baracklekvár,
1 csomag gesztenyemassza,
1 kg alma,
1 citrom leve,
10 dkg cukor,
szegfűszeg, fahéj.
A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
A Gesztenyés almatorta elkészítési módja:
Az almát apró darabokra vágjuk, és a citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A pudingport a tojássárgájával, a cukorral, a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük, és egy tortaformába helyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, a megolvasztott zselatint és ráöntjük a torta tetejére. Amíg a krém megdermed, hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. febr. 2. 11:22
A gesztenyés almatorta elkészítési módja és hozzávalói.