Szivárvány gyümölcskocsonya recept
A Szivárvány gyümölcskocsonya hozzávalói:3 doboz gyümölcskocsonya por (1 doboz súlya 85 gr),
és mindegyik legyen más ízesítésű, pl. citrom, cseresznye, narancs, stb.,
3,75 dl tejföl, víz.
A Szivárvány gyümölcskocsonya elkészítési módja:
Forralj fel 3,5 dl vizet, és tegyél bele egy doboz gyümölcskocsonya port. Amikor feloldódott, és elforrta a habját, akkor kész. Ebből vegyél ki 2 1/4 dl-t, és amikor kihűlt, öntsd bele egy tepsiszerű edénybe (vagy üvegedénybe). Vékony réteg lesz. Tedd mélyhűtőbe, és várd meg, amíg megszilárdul. A megmaradt részt (kb. 1 1/4 dl) keverd össze ugyanannyi tejföllel. Amikor a tepsiben lévő megszilárdult, akkor ezt a tejfölös keveréket öntsd rá, és ez egy új réteget ad. Tedd vissza a mélyhűtőbe. A többi kocsonyaporral is ugyanilyen módon kell eljárni, és nagyon szép, mutatós finomság lesz a jutalom! Kockákra vágva tálaljuk.
Összefoglalva: bármennyi gyümölcskocsonya porral is dolgozunk,
az elkészítés után ki kell venni a kétharmadát,
és a megmaradt részbe pedig belekeverni ugyanannyi tejfölt.
Így rétegződik majd.
Ha csak színtelen zselatinnal, vagy csupán színezett,
de nem ízesített kocsonyaport használunk,
a vizet helyettesítsük több féle gyümölcslével, vagy szörppel.
Megéri kipróbálni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. febr. 2. 11:19
A szivárvány gyümölcskocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.