Citromos túrótorta recept
A Citromos túrótorta hozzávalói:Citromos túrótorta
A tésztához: 20 dkg omlós keksz, lehet kakaós ízesítésű; 10 dkg margarin;
A töltelékhez: 70 dkg zsírszegény túró; 20 dkg porcukor; 2 citrom leve; 2 zacskó Dr Oetker Zselatin fix; 2 dl tejszín
A citrom mázhoz: citromos gyümölcskocsonya; 2 dl narancslé; 2 ek. citromlé; annyi víz, hogy összesen 3 dl folyadék legyen.
A kekszet összetörjük és simára keverjük a felolvasztott margarinnal. Egy kapcsos tortaforma aljába benyomkodjuk, ez lesz a tésztaalap.
A túrót a cukorral és a citromlével összekeverjük, beletesszük a Zselatin fixet. A tejszínt felverjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A tölteléket egyenletesen rákenjük a tésztára és 3 órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a citrommázat: a gyümölcskocsonyát a leírásnak megfelelően feloldjuk, csak víz helyett narancslevet és citromlevet adunk hozzá, hogy még intenzívebb legyen a színe. A hűlő kocsonyát a már hideg túrókrémre kenjük, és újra a hűtőbe tesszük, míg megdermed.
Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
A Citromos túrótorta elkészítési módja:
Nagyon finom!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e2add1f84e, 2009. jún. 13. 18:30
A citromos túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.