Keletlen pite recept
A Keletlen pite hozzávalói:1 liter tej
25 dkg liszt
5 evőkanál cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
A Keletlen pite elkészítési módja:
Egy közepes tepsit alaposan vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük. Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk. Takarékon (kb. 30 perc)tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2014. jún. 25. 09:55
A keletlen pite elkészítési módja és hozzávalói.