Könnyű citromos sütemény recept

4 tojás
13 dkg kristály cukor
8 dkg olvasztott vaj
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom leve és héja
A Könnyű citromos sütemény elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk. Egy másik tálban a tojássárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük. Utána fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, az olvasztott vajat, a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába töltjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Miután elkészült, porcukorral megszórjuk vagy porcukorból és citromléből kevert mázat csurgatunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. júl. 1. 18:49
A könnyű citromos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.