Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sajtos rudacskák tejfelesen recept

Sajtos rudacskák tejfelesen recept

A Sajtos rudacskák tejfelesen hozzávalói:
100dkg rétesliszt
50dkg margarin (kocka) 10 ek disznózsír
4 db tojássárgája
5 dkg friss élesztő
40 dkg trappista sajt
400 g tejföl
2 teáskanál só
3 dl tej (langyos, élesztőhöz)
4 db tojás (kenéshez)


A Sajtos rudacskák tejfelesen elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.Majd lisztezett deszkán nyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk. Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi. Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sajtos rudacskák tejfelesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook