Vendégváró sósrudak recept
A Vendégváró sósrudak hozzávalói:50dkg rétesliszt
1,5dkg élesztő
30dkg margarin
1kk.só
1kk.porcukor
6ek. tej
2 tojássárgája
szezámmag
A Vendégváró sósrudak elkészítési módja:
A lisztet a sóval,a porcukorral,a morzsolt élesztével,a margarinnal és a tejjel egy mélyebb tálban összedolgozzuk. Amikor a tésztát már szép simára dolgoztuk, egy nagy fazékba hideg vizet teszünk, és beleteszük a tésztát.Hideg helyen 1 órát pihentetjük.Ezután a tésztát kivesszük a vizből, konyharuhára szárazra töröljük,és lisztezett deszkán kb. 4mm vastagra sodorjuk. Derelyevágóval kb.1cm széles, 5cm hosszú rudakat vágunk.Arudacskákat sütőpapirral bélelt sütőlemezre rakjuk. A sütőt 200 fokra hevitjük, és a rudakat a középre helyezetzt tepsiben 15 percig sütjük. Sokáig elálló ropi.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. jún. 10. 07:32
A vendégváró sósrudak elkészítési módja és hozzávalói.