Karamelás süti recept

a diós tésztához:
20dkg kristálycukor
4 tojásfehérje
25dkg darált dió
a piskóta tésztához:
4db. tojás
4ek. liszt
4ek.kristálycukor
A Karamelás süti elkészítési módja:
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot keverünk, majd lazán belekeverjük a diót is. Egy mély tepsit kivajazunk-lisztezünk, és belesimitjuk a diós tésztamasszát. Ezután elkészitjük a piskótatésztát, résimitjuk a diós masszára, majd megsütjük. Krém: fél liter kristálycukrot szép barnára piritunk, majd felöntjük 3 dl vizzel, simára főzzük és kihűtjük. Ezután hozzákeverünk 4 tojássárgájával elkevert 5ek. lisztet, és felfőzzük. Ha kihűlt 20dkg vajat adunk hozzá, és habosra keverjük. A krémet a tésztára kenjük, csokoládét reszelünk rá,vagy bevonjuk csokoládémázzal, és hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. jún. 6. 11:30
A karamelás süti elkészítési módja és hozzávalói.