Almás felfújt recept
Az Almás felfújt hozzávalói:3 alma
15 dkg cukor
8 dkg vaj
5-6 dkg mazsola
1 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
tej
a díszítéshez mandulaforgács
vaníliamártás
Az Almás felfújt elkészítési módja:
1.) Kivajazunk egy sütőtálat. 2.) Az almákat megmossuk, meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Hozzákeverünk 8 dkg cukrot, és a leforrázott mazsolát, majd az egészet a kivajazott sütőtálba nyomjuk. 3.) A maradék cukrot egy mélyebb tálba konyhai robotgéppel habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk. 4.) A folyékony tésztát ráöntjük a felszeletelt almákra, és megszórjuk mandulaforgáccsal. 5.) A sütőtálat előmelegített sütőbe tesszük, és kb.180 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. 6.) Forrón, vaníliamártással fogyasztjuk. (Sima vaníliás pudingport készítünk picit több tejjel, ezzel öntjük nyakon az almás felfújtat.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 28. 18:43
Az almás felfújt elkészítési módja és hozzávalói.