Sárgabarackos linzer-piskóta recept
A Sárgabarackos linzer-piskóta hozzávalói:Az alsó tésztához:
25 dkg sütőmargarin vagy vaj
1 tojás
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1 csomagsütőpor
pici só
A felső részhez:
4 tojás
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1/2 csomag sütőpor
pici só
1 evőkanál olaj
1 evőkanál kakaópor
Valamint:
60 dkg sárgabarack
1 kávéskanál őrölt fahéj
A Sárgabarackos linzer-piskóta elkészítési módja:
A barackokat kimagozom és 4 felé vágom. Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe. 190 fokra előmelegítem a sütőt. A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm. A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, a reszelt citromhéjat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta). Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. 170 fokra visszaveszem a sütőt, és további 20 percig sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 27. 18:40
A sárgabarackos linzer-piskóta elkészítési módja és hozzávalói.