Epres-pudingos süti recept
Az Epres-pudingos süti hozzávalói:25 dkg háztartási keksz
60-70 dkg eper
3 csomag vaníliás pudingpor
2, 5 evőkanál liszt
1, 5 liter tej
3 dl víz
1 csomag tortazselé
2 csomag vaníliás cukor
9 evőkanál kristály cukor
Az Epres-pudingos süti elkészítési módja:
Először elkészítjük a vaníliás pudingot. 1 liter tejet felteszünk melegedni 8 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral (ízlés szerint több/kevesebb cukorral). Közben a maradék fél liter tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport és a lisztet. Ha a tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, majd az egészet sűrűre főzzük. Eltesszük hűlni, és ha már csak langyos, kirakunk egy sor háztartási keksszel egy kb. 35X20 cm-es magas falú tepsit. Erre kenjük a puding 1/3 részét. Majd megint egy sor keksz következik, erre kerül az eper fele, amit félbevagdosva helyezünk a kekszre. A maradék puding felével bevonjuk, újabb kekszréteg jön, a tetejére pedig a maradék puding. A tetejét félbevágott eperrel díszítjük. 3 dl vizet meglangyosítunk 1 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, majd beleöntjuk a tortazselét, és 1 percig forraljuk. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és egyenletesen a sütink tetejére öntjük. A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, kis kockákra szelve mind megesszük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 24. 18:37
Az epres-pudingos süti elkészítési módja és hozzávalói.