Szedres lepény recept
A Szedres lepény hozzávalói:15 dkg sütőmargarin vagy vaj
15 dkg porcukor
14 dkg liszt
5 tojás
1, 5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
csipet só
szeder
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj
A Szedres lepény elkészítési módja:
1, A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 8 dkg porcukorral kemény habbá verjük. 2, A margarint habosra keverjük 7 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd ehhez a keverékhez adjuk a lisztet, a sütőport, a langyos tejet és a citromhéjat. 3, Végül kanállal hozzákeverjük a tojásfehérjét. 4, Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, beletesszük a szedret, majd kristálycukorral elkevert fahéjjal a tetejét megszórjuk. 5, Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 21. 18:32
A szedres lepény elkészítési módja és hozzávalói.