Citromos-sárgabarackos pite fahéjjal recept
A Citromos-sárgabarackos pite fahéjjal hozzávalói:30 dkg vaj
40 dkg cukor
6 tojás
45 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 citrom leve és reszelt héja
fahéj
kb. 1 kg sárgabarack vagy 2 üveg barackbefőtt
A Citromos-sárgabarackos pite fahéjjal elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a vajjal, cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beletöltjük a tésztát. Megszórjuk fahéjjal, és szétosztjuk rajta a barackokat. 170 fokos sütőben kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, megszórjuk porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 19. 18:30
A citromos-sárgabarackos pite fahéjjal elkészítési módja és hozzávalói.