Diós kifli 2 recept

A Diós kifli 2 hozzávalói:
40 dkg rétesliszt
2, 5 dkg élesztő
13 dkg puha vaj/margarin
2 egész tojás + 1 sárgája
0, 5 dl tej
csipet só
6 dkg cukor
1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:
1, 5 dl virágméz
15 dkg dió
0, 5 kk fahéj
0, 5 kk őrölt szegfűszeg


A Diós kifli 2 elkészítési módja:
Kovászt készítünk 1 ek lisztből, 1 kk cukorból, a langyos tejből valamint az élesztőből. A lisztben kézzel elkeverjük a cukrot, a csipet sót, valamint a citromhéjat. Hozzátesszük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, valamint a puha vajat, és elkezdjük dagasztani. Legalább 5 percig dagasszuk. Elég lágy tésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 45 percig. Elkészítjük a tölteléket. A mézet folyékonyra melegítjük, és elkeverjük benne a darált diót, valamint a fűszereket. Kihűtjük. A megkelt tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk (lisztezzük, mert elég szépen ragad), és megkenjük 2 dkg olvasztott vajjal. (Én három csíkra tudtam vágni.) Majd háromszögekre vágjuk. A szélesebbik felébe teszünk kiskanálnyi tölteléket, felcsavarjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével. 10 percet pihentetjük, ez éppen elég a sütő bemelegedésére. Pirulásig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós kifli 2 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook