Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » "Ezersziget" csirke recept

"Ezersziget" csirke recept

A "Ezersziget" csirke hozzávalói:
2 db csirkemell filé
2 dl főzőtejszín
100 ml ketchup
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán sajt
só ízlés szerint
1 ek vaj (vagy margarin)


A "Ezersziget" csirke elkészítési módja:
A csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a húsokra öntjük. Kb. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt lefedve puhára sütjük a húst, majd a fedőt / alufóliát levéve 10 perc alatt kicsit rápirítjuk a szószt. Rizzsel tálalva a legfinomabb. A lefolyt szafttal nyugodtan locsolgassuk meg a rizst! Készülhet pulykamellből vagy csirkecomb filéből is. Aki szereti, készítheti csípős ketchuppal is.


Kategória: Húsételek receptjei


A "ezersziget" csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook