Kelkáposzta krokett recept

1 kg kelkáposzta
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
2 db zsemle (tejben áztatott)
1 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
1 dl napraforgó olaj
A Kelkáposzta krokett elkészítési módja:
A kelkáposztát sós vízben megfőzzük, utána kivesszük, lecsepegtetjük. Húsdarálón ledaráljuk a hagymával, zsemlével és a szalonnával együtt. A masszához keverjük a tojást, fűszerezzük. Ha túl nedves, zsemlemorzsát is adhatunk hozzá. Kroketteket vagy pogácsákat formázunk és forró olajban barnára sütjük. Hasábburgonya illik hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 13. 18:20
A kelkáposzta krokett elkészítési módja és hozzávalói.