Húsos savanyúkáposzta burgonyagombóccal recept
A Húsos savanyúkáposzta burgonyagombóccal hozzávalói:50 dkg darált sertéshús
50 dkg savanyú káposzta
2 közepes fej vöröshagyma
fűszerpaprika ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
2 dl tejföl
3 db burgonya
1 db tojás
2 csapott ek finomliszt
A Húsos savanyúkáposzta burgonyagombóccal elkészítési módja:
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát és a darált húst, felöntjük pici vízzel, fűszerezzük. Majd hozzátesszük a káposztát, puhára főzzük. Közben a megfőtt burgonyát áttörjük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást, sót és annyi lisztet, amivel könnyen formálható gombócokat tudunk készíteni. Amikor már majdnem puha a káposzta, a burgonyagombócokat belefőzzük. Amikor a gombócok is megfőttek, akkor tejföllel behabarjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 11. 18:13
A húsos savanyúkáposzta burgonyagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.