Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal recept

Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal recept

A Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal hozzávalói:
2 adaghoz:

30 dkg főtt burgonya
2 dl főtt kukoricadara
negyed fej káposzta
2 dl paradicsomlé
3 ek étkezési keményítő
2 tk őrölt pirospaprika
2 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk cukor

bors
kömény
majoranna
bazsalikom
oregánó


A Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal elkészítési módja:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A paradicsomlét megízesítjük ízlés szerint cukorral, sóval, borssal, pirospaprikával és a keményítővel simára keverjük. Ha megfőtt a káposzta, akkor leöntjük róla a levet és behabarjuk a paradicsomlével, kevergetve felforraljuk. A burgunyát áttörjük a levét félreteszük, a megfőtt kukoricadarát hozzáadjuk. A vöröshagymát, fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük és a fűszerekkel (só, bors, majoranna, kömény, pirospaprika, oregánó, bazsalikom) együtt a burgonyához adjuk, jól átdolgozzuk. Ha nem állna ösze, teszünk hozzá a burgonyaléből. Evőkanál segítségével olajozott tepsire rakjuk a gombócnak formázott fasírtot és előmelegített sütőben megsütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A paradicsomos káposzta burgonyafasírttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook