Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal recept
A Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal hozzávalói:2 adaghoz:
30 dkg főtt burgonya
2 dl főtt kukoricadara
negyed fej káposzta
2 dl paradicsomlé
3 ek étkezési keményítő
2 tk őrölt pirospaprika
2 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk cukor
só
bors
kömény
majoranna
bazsalikom
oregánó
A Paradicsomos káposzta burgonyafasírttal elkészítési módja:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A paradicsomlét megízesítjük ízlés szerint cukorral, sóval, borssal, pirospaprikával és a keményítővel simára keverjük. Ha megfőtt a káposzta, akkor leöntjük róla a levet és behabarjuk a paradicsomlével, kevergetve felforraljuk. A burgunyát áttörjük a levét félreteszük, a megfőtt kukoricadarát hozzáadjuk. A vöröshagymát, fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük és a fűszerekkel (só, bors, majoranna, kömény, pirospaprika, oregánó, bazsalikom) együtt a burgonyához adjuk, jól átdolgozzuk. Ha nem állna ösze, teszünk hozzá a burgonyaléből. Evőkanál segítségével olajozott tepsire rakjuk a gombócnak formázott fasírtot és előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jún. 14. 18:21
A paradicsomos káposzta burgonyafasírttal elkészítési módja és hozzávalói.