Gölödin leves recept
A Gölödin leves hozzávalói:1/2 kg burgonya,
petrezselyem zöldje,
2 db zöld-paprika,
2 db paradicsom,
1-2 édes káposztalevél,
1fej vöröshagyma,
zeller,
1 gerezd fokhagyma,
só, vegeta,
1/2 kg finomliszt,
1 tojás
kb 1dl paradicsomlé
A Gölödin leves elkészítési módja:
2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát. Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük, majd beleforraljuk a paradicsomlét. Ha a felforrt, belefőzzük az elkészített gombócokat. Gombóc: a burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen, majd lisztes kézzel gombócokat formázzunk belő le (kb. 5 cm átmérőjűt) Ha a leves kész, belefőzzük.
Ízlés szerint apróra vágott petrezselyem zölddel megszórhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. jún. 11. 15:34
A gölödin leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.