Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gölödin leves recept

Gölödin leves recept

A Gölödin leves hozzávalói:
1/2 kg burgonya,
petrezselyem zöldje,
2 db zöld-paprika,
2 db paradicsom,
1-2 édes káposztalevél,
1fej vöröshagyma,
zeller,
1 gerezd fokhagyma,
só, vegeta,
1/2 kg finomliszt,
1 tojás
kb 1dl paradicsomlé


A Gölödin leves elkészítési módja:
2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát. Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük, majd beleforraljuk a paradicsomlét. Ha a felforrt, belefőzzük az elkészített gombócokat. Gombóc: a burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen, majd lisztes kézzel gombócokat formázzunk belő le (kb. 5 cm átmérőjűt) Ha a leves kész, belefőzzük.

Ízlés szerint apróra vágott petrezselyem zölddel megszórhatjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gölödin leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook