Csalános csirkegaluskaleves recept
A Csalános csirkegaluskaleves hozzávalói:30 dkg újburgonya,
2 adag csirkemellfilé,
só,
1 evőkanál finomliszt,
fehér bors,
1 evőkanál rizs,
1 db paradicsompaprika,
4 db zöldpaprika,
1 csokor csalán,
1 db tojás,
2 evőkanál tejföl.
A Csalános csirkegaluskaleves elkészítési módja:
A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük. A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük. Ezután keverjük hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát. A galuskamasszából a tenyerünkben kis gombócokat formázunk, és a lassan fövő levesben újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfőzzük. A levest frissen, forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 10. 21:04
A csalános csirkegaluskaleves elkészítési módja és hozzávalói.