Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szüreti mustos kacsa recept

Szüreti mustos kacsa recept

A Szüreti mustos kacsa hozzávalói:
2 evőkanál kristálycukor,
2 dl narancslé,
12 dkg dió,
30 dkg szőlő,
1/2 dl étolaj,
2 dl must,
2 dl száraz fehérbor,
8 dkg vaj,
1 db pecsenyekacsa,
só,
őrölt bors.


A Szüreti mustos kacsa elkészítési módja:
A konyhakész kacsát kívül-belül megsózzuk és bedörzsöljük őrölt borssal. Egy lábasban vajat hevítünk, beletesszük a kacsát, és mindegyik oldalán elősütjük. Ráöntjük a bort, a mustot meg egy kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elpárolog a leve, kevés musttal és vízzel pótoljuk. A narancsok levéből és a cukorból szirupot főzünk. Amikor a kacsa puhulni kezd, ráöntjük, majd sütés közben többször megforgatjuk a szárnyast, hogy a húsa egyenletesen magába szívhassa a szirupot. Amikor a kacsa megpuhult, kiemeljük a mártásból és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Mellé rakjuk a megmosott, leszemezett szőlőt és a dióbelet, majd a sütőbe téve ropogósra, pirosra sütjük. Ezután a kacsát feldaraboljuk, mellé tesszük a szőlőt meg a diót, majd rászűrjük a jól beforralt pecsenyelét.


Kategória: Húsételek receptjei


A szüreti mustos kacsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook