Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Banános-krémes palacsinta recept

Banános-krémes palacsinta recept

A Banános-krémes palacsinta hozzávalói:
A palacsintához:
3 dl tej,
3 tojás,
só,
15 dkg liszt,
1 evőkanál olaj.

A töltelékhez:
1 citrom,
1/2 rúd vanília,
5 dl tej,
4 tojássárgája,
6 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás pudingpor,
1/2 dl rum,
2 nagyobb banán.

Az öntethez:
1 tojás,
3 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 dl tej.


A Banános-krémes palacsinta elkészítési módja:
Bekeverjük a palacsintatésztát, lefedjük, és 1/2 órát pihentetjük. A citrom sárga héjából lehántunk 2-3 vékony csíkot, levét kinyomjuk. A vaníliarúdból kikaparjuk a pépet, és a citromhéjjal és a vaníliatokkal együtt a tejhez adjuk, felforraljuk, és fedő alatt 10 percig pihentetjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, beleszitáljuk a pudingport, apránként hozzászűrjük a citromos-vaníliás tejet, majd vízfürdőbe állítjuk, és folyamatosan keverve besűrítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot. A palacsintatésztába keverjük az olajat, és 8-10 palacsintát sütünk. A banánokat felkarikázzuk, és megöntözzük citromlével. A palacsintákat megkenjük a krémmel, megszórjuk a banánkarikákkal, szorosan feltekerjük, és félbevágjuk. Kissé egymásnak döntve-állítgatva, vágott felükkel fölfelé egy 24-26 cm átmérőjű, kivajazott sütőtálba rakosgatjuk. Az öntethez simára keverjük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsinták tetejére locsoljuk, majd a 220 fokon, középső bordamagasságon 25-30 percig, aranysárgára sütjük. Tálalás előtt 5-10 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és melegen tálaljuk. Eperrel, meggy- vagy őszibarackbefőttel is finom!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A banános-krémes palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook