Sonkás-gombás rántott palacsinta recept
A Sonkás-gombás rántott palacsinta hozzávalói:20 dkg gépsonka,
7 tojás,
25 dkg csiperkegomba,
7 db csemegeuborka,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál tejföl,
20 dkg majonéz,
citromlé,
liszt,
prézli,
só,
bors,
oregánó,
olaj.
A Sonkás-gombás rántott palacsinta elkészítési módja:
3 tojásból, lisztből és vízből palacsintatésztát keverünk, és megsütjük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és a felkockázott gépsonkát. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, 1 tojást, 2 evőkanál prézlit és az oregánót. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a palacsintákat, és mint a szármát, felcsavarjuk. Lisztbe, a maradék felvert tojásba, prézlibe bundázzuk, és forró olajban kisütjük. Felaprítjuk a csemegeuborkát, belekeverjük a majonézbe, citromlével ízesítjük. Az olajtól lecsepegtetett palacsintákat ezzel a mártással körítve tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 4. 20:52
A sonkás-gombás rántott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.