Raguleves csiperkegombával recept
A Raguleves csiperkegombával hozzávalói:3 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg csiperkegomba
12 csirke szárny
1 csipet sáfrány
1,5 dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors
A Raguleves csiperkegombával elkészítési módja:
Az olvasztott vajban futtassuk meg a felaprított hagymát, adjuk hozzá a hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, a felszeletelt csiperkét és a szárnydarabokat. Pár percig pároljuk még, majd öntsük fel 1,2 liter vízzel. Amikor felforrt, fűszerezzük sóval, borssal és sáfránnyal. Ezután lassú tűzön főzzük, míg a hús és a zöldségek majdnem megpuhulnak, majd sűrítsük be a tejszínből és a lisztből készült habarással. Szórjuk bele a petrezselymet, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Ha újból felforrt a leves, takaréklángon főzzük készre, és forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. szept. 19. 10:32
A raguleves csiperkegombával elkészítési módja és hozzávalói.