Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Juhtúrós galuska recept

Juhtúrós galuska recept

A Juhtúrós galuska hozzávalói:
fél kiló liszt,
2 db tojás,
15 deka juhtúró,
4 deka vaj,
2 deci tejföl,
6 deka füstölt szalonna,
só.


A Juhtúrós galuska elkészítési módja:
Feltesszük a vizet a galuska kifőzéséhez, a sütőt átmelegítjük. A lisztet 5 deka juhtúróval és a vajjal összemorzsoljuk, hozzáöntjük a felütött tojásokat, és annyi vizet keverünk bele, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk A forrásban levő vízbe formás galuskákat szaggatunk deszkáról. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük. Kockákra vágott és megpirított füstölt szalonnával, valamint kisült zsírjával összekeverjük. Tűzálló tálba rakjuk a szalonnás galuskát, tetejére morzsoljuk a megmaradt 10 deka juhtúrót, meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben jól átforrósítjuk, esetleg kissé megpirítjuk. Valamilyen savanyúsággal kínáljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A juhtúrós galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook