Juhtúrós galuska recept
A Juhtúrós galuska hozzávalói:fél kiló liszt,
2 db tojás,
15 deka juhtúró,
4 deka vaj,
2 deci tejföl,
6 deka füstölt szalonna,
só.
A Juhtúrós galuska elkészítési módja:
Feltesszük a vizet a galuska kifőzéséhez, a sütőt átmelegítjük. A lisztet 5 deka juhtúróval és a vajjal összemorzsoljuk, hozzáöntjük a felütött tojásokat, és annyi vizet keverünk bele, hogy közepes keménységű galuskatésztát kapjunk A forrásban levő vízbe formás galuskákat szaggatunk deszkáról. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, leszűrjük. Kockákra vágott és megpirított füstölt szalonnával, valamint kisült zsírjával összekeverjük. Tűzálló tálba rakjuk a szalonnás galuskát, tetejére morzsoljuk a megmaradt 10 deka juhtúrót, meglocsoljuk a tejföllel, és forró sütőben jól átforrósítjuk, esetleg kissé megpirítjuk. Valamilyen savanyúsággal kínáljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jún. 2. 20:56
A juhtúrós galuska elkészítési módja és hozzávalói.