Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával recept
A Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával hozzávalói:40 dkg uborka,
2 dl kefir,
2 dl olívaolaj,
só,
1 csokor kapor,
8 szelet gépsonka,
balzsamecet,
citrom.
A Kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával elkészítési módja:
Az uborkát megmossuk, hosszában félbevágjuk és kiszedjük a magházát. A magházat egy edénybe tesszük, ráöntünk 1 dl olívaolajat, hozzáadjuk a kefirt és a megmosott kaprot. Egy csipet sóval és kevés balzsam- ecettel ízesítjük, majd botmixerrel egyneművé keverjük. A friss uborka magja annyira puha, hogy keverés közben teljesen szétmegy, így sűríti és ízesíti is a dresszinget. Az uborkát rézsútosan összevágjuk, tányérokra halmozzuk, nyakon öntjük a kefires-kapros öntettel. A maradék olajat serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, és szép pirosra sütjük benne a sonkaszeleteket. A salátát a pirított sonkával kínáljuk. Meleg, nyári estéken könnyű vacsorának is tálalhatjuk egy palack könnyű chardonnay társaságában.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 7. 20:59
A kefires-kapros uborkasaláta roston sült sonkával elkészítési módja és hozzávalói.